Om klubben

Slöinge Tk vinter drone

1986 började resan

Klubben grundades 1986 när ett gäng lokala tennisentusiaster uppvaktade kommunen. Efter flera turer fick vi ta över platsen i Sandfall där det gamla reningsverket legat. Mycket frivilligt jobb, men snart stod en grusbana klar. Banan blev så populär att vi bestämde oss för att bygga en till bana och en klubbstuga i nära anslutning.

2007 kunde vi – tack vare generösa bidrag – besluta om att bygga en egen inomhushall. Sagt och gjort, fyra år senare efter många timmar av ideellt arbete, stod vår efterlängtade tennishall färdig.

2015 kompletterade vi anläggningen med en utomhuspadelbana och passade på att bygga om klubbstugan till ett gym.

Hösten 2018 öppnade vi upp inomhushallen för padel och sedan dess har våra två padelbanor gått varma. Några år senare kunde vi också inviga vår eventhall som både används internt, men också hyrs ut externt.

2020 öppnade vi en multisportarena och ett utegym som är tillgängliga för alla, utan krav på medlemskap. Idag är Slöinge Tennisklubb en av sydsveriges största tennisklubbar med våra drygt 1 000 medlemmar.

Värdegrund & riktlinjer

Som medlem förväntas du uppträda med respekt för andra människor, oavsett ålder, kön, bakgrund eller spelstyrka. Du sätter tonen för hur vi behandlar varandra genom öppen kommunikation, ödmjukhet, rent spel och genom att vara lyhörd och hjälpsam mot dina klubbkamrater. En viktig regel är att du aldrig kan få mer än du ger. Det gäller både i vår tennisklubb och i livet.

Vi är en liten klubb med många medlemmar. Med det menar vi att STK värnar om småskaligheten och att bevara den fina miljön i vår närhet. Det gäller för vår anläggning lika mycket som i kontakten mellan alla medlemmar, unga som äldre. Här hjälps vi åt att skapa en lugn, glad och trygg träningsmiljö som kännetecknas av viljan att få lära sig mer. Alla ska trivas och känna sig välkomna.

Läs mer om klubbens värdegrund och riktlinjer nedanför. Vi tillåter inte hundar eller katter i tennis- och padelhallen.

Slöinge tennisklubb medlemsbild

Klubbens grundpelare


Hållbarhet

Ekologisk

Vi bidrar till en hållbar utveckling och minskar påverkan på miljön. I samband med byggandet av vår tennishall investerade vi i en bergvärmeanläggning med tre borrhål på nästan 600 meters djup.

Med vår solcellsanläggning på 140 m2 producerar vi ca 25 000 KWh/år.

Vår senaste miljösatsning är en ny avloppsanläggning som med hjälp av växter tar hand om avloppsvatten och blir en del av det naturliga kretsloppet, helt utan påverkan på vår miljö.

Second deuce är en satsning för att återanvända och skänka sportutrustning. Vi tar emot träningskläder, träningsskor, tennis- och padelrack, men även annan idrottsutrustning t. ex. fotbollskor.
Vi sorterar idrottsutrustningen och sen kan den som behöver det hämta utrustningen i våra återvinningshyllor i padelhallen utan kostnad.
Kvarglömd idrottsutrustning sorteras
och tvättas efter två månader och läggs ut i återvinningshyllorna.

Klubben uppmuntrar både medlemmar och invånare i Slöinge att återvinna sina PET-flaskor och skänka panten till klubben.

Social

Alla barn och ungdomar som vill är välkomna att delta i vårt fritidsutbud, det krävs inget medlemskap. Som icke medlem går det att boka tennis- och padelbanor, spela bordtennis och använda vårt utomhusgym. Eller bara komma för att umgås med kompisar i vår pluggzone.


Utbildning

Våra tränare ska ha hög kompetens. Huvudansvaret av juniorverksamheten leds av chefstränaren. Lektionerna kompletteras med ett antal väl kvalificerade tränare.

Vår tennis- och padelskola är basen i klubbens verksamhet och prioriteras alltid. Alla som vill ska kunna träna, oavsett förmåga.


Utveckling

Vi fortsätter att utveckla träningsanläggningen Arena Sandfall till en mötesplats. Kärnan är SIA-hallen och två inomhusbanor för tennis. I Prefab-hallen finns två inomhusbanor för padel och en eventhall som vi både använder internt, men möjlighet att hyra för våra medlemmar och sponsorer. Mitt mellan våra spelhallar finns Gym Team Sportia, fritt för medlemmar.

Klubben har också en multisportarena med tillhörande utomhusgym som är tillgängligt för hela Slöinge samhälles invånare.

Slå ett slag för miljön

Slöinge tennis klubb klubbkläder team sportia

Beställ klubbkläder

Slöinge tennisklubb drone shot

Årsplan 2024

Styrelse

Ordförande

Björn Nyström

Vice ordförande

Sandra Johansson

Kassör

Håkan Olsén

Sekreterare

Sandra Brosved

Ledamot

Viktor Mallander

Suppleant

Kalle Persson

Suppleant

Anders Bergström

Suppleant

Karin Rennblad

Juniorsektion

Ordförande

Ebba Mallander

Kassör

Selma Ledel

Sekreterare

Elin Johansson

Ledamot

Anna Stenström

Ledamot

Anton Petersson

Ledamot

Mollie Yngerlöv Reisne

Ledamot

Wille Persson