Joachim Bergqvists minnesfond

1963.12.08 – 2022.02.04

Minnesfonden

Den 4:e februari 2022 lämnade vår vän och f.d. ordförande Joachim Bergqvist oss i djup sorg och saknad. För att hedra honom startade Slöinge Tennisklubb en fond till minne av honom. Vi vill med detta fortsätta hans ideella arbete och stora engagemang för barn, ungdomar och flyktingar i Slöinge Tennisklubb. Pengarna går oavkortat till sådana projekt, vilket var det Jocke brann allra mest för.

Varje år arrangerar Slöinge Tennisklubb barntävlingen Jockes Minne för att hedra honom. I framtiden vill vi även anordna tävlingen för våra padelspelare. Fina priser, mat och deltagande bekostas helt av Jockes minnesfond.

Fonden stöttar också familjer ekonomiskt i klubben så att deras barn har råd att vara med i kurserna.

Skänk en gåva till hans minne och för att hans engagemang ska leva vidare.

Bankgiro: 5821-2101

Om Joachim

Han var en stor man med stort hjärta, en verklig eldsjäl. Joachims driv och energi för samhällsutveckling och föreningsliv, inte minst hos oss i Slöinge, var utan dess like. Vi minns om honom som en ledare. Utan hans vision och engagemang hade vår fina tennisklubb aldrig varit vad den är idag.

Joachim var alltid mån om barn och ungdomar. Han ville att alla skulle känna sig välkomna hos oss, oavsett bakgrund. Det var Joachim som gjorde oss till “den familjära klubben för alla”. Det mottot kommer att leva kvar för alltid tillsammans med minnet av honom.

Nu är det vårt ansvar att föra klubben vidare i hans anda.

Vi delar sorgen och saknaden med Joachims anhöriga, hans hustru Lotta och sönerna Lucas och Max.