Hoppa till innehåll

Träna tennis

Barn från fem år, ungdom, vuxen eller veteran – du är välkommen oavsett tidigare erfarenhet

Aktuellt kursutbud

Vi har kurser för alla åldrar, barn som vuxna. Nybörjare eller mer avancerad. Hänsyn tas till arbets- och skoltider, meddela dock i god tid när du tidigast kan vara på plats och eventuella önskemål om träningsdagar. Vi bedriver kursverksamhet på vardagar mellan kl. 1400–2100. Mini- och Miditennisgrupperna tränar på lördagar. Elever i pågående kurs får automatiskt plats i nästa termins kurs om inte avanmälan sker senast tre veckor före pågående kurs avslutas. Sen avanmälan debiteras, var god läs all text i inbjudan nedanför.

våra kurser är

Anpassade

Du tränar i nivåmässigt mixade grupper med väl lämpade lektionsplaneringar. Varje tränare ansvar för 4–6 elever så att du alltid får möjlighet att bli sedd. Standardlängden på ett pass är 60 minuter. Kursterminerna är strukturerade efter förutbestämda spelteman.

lärarledda

Våra tränare har hög kompetens. Juniorverksamheten styrs av en chefstränare tillsammans med en heltidstränare som kompletteras med flera välkvalificerade timtränare. Vår tennis och padelskola är basen i klubbens verksamhet och prioriteras alltid.

Allsidiga

Hos oss blir du allsidigt tränad, både på tennisbanan och utanför. Fysträning är en given och integrerad del av träningspassen. Vi rekommenderar våra kurselever som tränar 1 pass/vecka att utöka till 2 pass/vecka. Vi uppmuntrar våra ungdomar att hålla på med flera sporter. Alltid glädjen i centrum. Som medlem kan du också träna på klubbens gym fritt från 15 års ålder. Vid intresse får du också möjlighet att utbilda dig till tränare och domare.

Öppna för alla

Du kommer att bli uppmuntrad att tävla och kan ställa upp i interna tävlingar, men hos oss är atmosfären viktigare än prestationen. Alla som vill ska kunna träna, oavsett förmåga. Och du är alltid välkommen att hänga i våra fina klubbrum. För de som önskar sitta med läxläsning ska kunna göra det i lugn atmosfär. Vi räknar med att alla alltid tar ansvar för att hålla fin ordning i rummet.

kursutbud

bollis & skuttis 5+ ÅR

Passar för dig som…

Är fem år eller äldre och vill ha roligt tillsammans med dina föräldrar och andra barn. Du som vuxen är också med på träningspassen.

Vill förbättra dina motoriska grundförmågor: Här får du lära dig att springa, hoppa, kasta, rulla och hur en boll beter sig. Helt från början med hjälp av roliga redskap och nya lekar.

Information

Konceptet är framtaget för att introducera barn för sport och idrott, inte bara tennis.

Ingen prisinformation tillgänglig

minitennis 5-7 år

Tennis från grunden

Minitennis är till för barn som vill lära sig tennis från början. Övningar för kroppskontroll & motorik blandas med roliga lekar och inlärning av slagteknikens grunder.

Vi spelar på 25 % av en fullstor tennisbana med röda bollar som studsar 25% jämfört med en vanlig boll. Racketstorlek anpassas efter eleven, 19-21 tum rekommenderas.

Kostnad: Se kursinbjudan

Inlärningsmål

Rätt racketgrepp. Motorisk förmåga i samspel: Lätt kroppsrotation. Genomföljning av slag. Halv serverörelse. Flack serve med bollträff ovanför huvudet och kraftanpassning.

miditennis 8-10 år

klivet ut på fullstor bana

Här får barn mellan 8 och 10 år lära sig spela tennis på fullstor bana: Regler, rörelser och räknesätt – allt mellan linjerna och ovanför nätet. Träningspassen kommer innehålla mer specifika slagövningar och teknikträning på ett roligt och lättsamt sätt.

Vi använder orange boll som studsar 50 % jämfört med en vanligt boll. Storlek på racket anpassas efter eleven, 23-25 tum rekommenderas. I miditennisten spelar vi på 80 % av banan.

Kostnad: Se kursinbjudan

Inlärningsmål

Full serverörelse. Fulla slagrörelser. Rytm och timing med split-step. Rörelse till boll i sidled, djupled och runt boll. Säkerhet och placering. Kroppsrotation. Val av riktning. Inledande matchspel. Skapa intresse att börja tävla i klubbens interna aktiviteter och i Tennis Syds seriespel.

maxitennis & tennisskola 11-18 år

Håll i bollen

Du är välkommen till Maxitennis och Tennissklolan oavsett om du är helt ny till sporten eller har spelat tidigare. Våra tränare delar in dig i matchade grupper efter spelnivå. Här får du lära dig bollsäkerhet, alltså hur du gör för att kunna hålla en boll i spel över nätet så länge som möjligt. Du får förfina din slagteknik och träna på automatisering av slagen. Därför använder vi ofta bollmaskin på träningspassen. I den här kursen kommer vi också att fokusera mer på matchspel: Du får lära dig mer om skillnaden på slag och spel och om du vill så hjälper vi dig komma igång med tävlingsspel.

Maxitennisspelare använder grön boll som studsar 75 % jämfört med en vanligt boll. I tennisskolan används vanlig boll. Storlek på racket anpassas efter eleven, 25-27 tum rekommenderas. Både Maxitennis och Tennisskola spelar på fullstor bana.

Kostnad: Se kursinbjudan

Inlärningsmål

Ha ett brinnande tennisintresse och verktyg för ett livslångt spelande. Skapa motivation för eget spel och att tävla på intern nivå samt i närområdet. Kunna räkna och spela match, att känna sig trygg och kunna kontrollera samtliga slag. Introduktion och skapa förståelse för fysisk träning. Motivera för ledaruppgifter från 15 års ålder.

vuxenskola 18+ ÅR

Lär dig grunderna i tennisens slagteknik

I vuxenskolan är du välkommen från 18 års ålder. Här får du lära dig att spela match – taktik och strategi – i både singel och dubbel. Uppvärmningsrutin och rörlighetsträning ingår i träningspassen. Ge gärna tränarna feedback på önskade träningsområden.

Vi använder samtliga bollfärger, beroende på spelarnivå. I vuxenskolan spelar vi på fullstor bana.

Kostnad: Se kursinbjudan

Inlärningsmål

Underlätta för eget framtida spel. Klubben erbjuder tre olika varianter för våra motionärer, kursverksamhet, motionstennis samt Prefab klubbstege. Inget hindrar eleven från att medverka i samtliga aktiviteter.

TÄVLINGSGRUPP 10-18 ÅR

För dig som brinner för tennis

Tävlingsgruppen är till för dig som tävlar regelbundet i både klubbens interna turneringar och tävlingar på nationell nivå. Som spelare i tävlingsgruppen får du representera klubben i Region Syd och Svenska Tennisserien. Juniorerna tas ut av huvudansvarig tränare efter uppgjorda kriterier: Attityd, samarbetsförmåga, mognad, potential och tävlande inklusive resultat.

Fokus på träningspassen är fortsatt teknik- och slagträning med inriktning på förbättrad spelförståelse. Du som spelare i tävlingsgruppen tar mycket eget ansvar över både träning och tävlande. Fysisk träning prioriteras högt.

Kostnad: Se kursinbjudan

Inlärningsmål

Att bygga upp ett intresse för tävlingstennis. Intresset sträcker sig över hela juniortiden och fortsätter gärna i vuxenålder. Att stimulera varje spelare att arbeta hårt och långsiktigt för att nå så långt i sin tennisutbildning som möjligt utifrån sina förutsättningar. På sikt ska klubben vara representerade i det allsvenska seriesystemet på både pojk- och flicksidan i 15- och 18 årsklasserna samt A-lag damer och A-lag herrar. Motivera för ledaruppgifter från 15 års ålder.

Motionstennis

Information

Schema görs två gånger per år i perioderna maj-september och oktober-april.

Tider utomhus maj-september 
onsdagar 19-20
lördagar 9-10
söndagar 18-19

Tider inomhus oktober-april
lördagar 9-10
söndagar 18-19

Vid frånvaro är det var och ens ansvar att ordna ersättare från en aktuell lista.

Anmälan

Kontakta Motionskommittén senast den 15 april för utomhussäsongen och senast den 20 september för inomhussäsongen.

Meddela:
Namn
Mobil
E-post
Eventuella önskemål om dagar och tider.

De som INTE vill fortsätta MÅSTE avanmäla sig. Detta är viktigt för schemaläggningen

Kontakt

Klicka här för att komma till kontaktuppgifterna.

Aktuellt schema

Halmstad racketcenter shop open

Information

Utmana varandra i klubbens rullande mästerskap. Vuxna och juniorer tävlar i separata klasser. Halmstad Racketcenter Shop Open ersätter vår tidigare klubbstege. Gå till Backhandsmash för mer information och anmälan.

Svenska tennisligan

Information om seriespelet inomhus 2023 – 2024

Här hittar du aktuell information om Svenska Tennisligans seriespel, vilka lag som deltar från vår klubb, lagledarinformation och datum. Klicka på knapparna nedanför.

Enskild träning

Stränga om racket

Tävlingsguiden

Träna själv

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Dan

Dan Lind

Chefstränare

Slöinge Tennisklubb tränare Hugo

Hugo Bergström

Tränare

Ludvig Lind

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Anton

Anton Petersson

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Zaker

Zaker Gohari

Tränare & Vaktmästare

Erik Andersson

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Jonas

Jonas Igerud

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Ebba

Ebba Mallander

Tränare

Carl Karlsson

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Selma

Selma Ledel

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Anna

Anna Stenström

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Elin

Elin Johansson

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Mollie

Mollie Yngerlöv reisne

Tränare

Slöinge Tennisklubb tränare Wille

Wille Persson

Tränare

Niclas Ekeroth

Tränare

Slöinge tennis klubb björn nyström tränare

Björn Nyström

Tränare